Styremedlem

Nils Kristen Sandtrøen

Jeg heter Nils Kristen og stiller til valg for Innlandet Arbeiderparti i Hedmark valgkrets. De siste fire årene har jeg vært landbrukspolitisk talsperson for Arbeiderpartiet på Stortinget, der jeg sitter i næringskomiteen. Jeg er 32 år, kommer fra Tynset og har bl.a. vært varaordfører der tidligere.

Nils Kristen Sandtrøen

Det viktigste i politikken, mener jeg er å sørge for muligheter for alle og et samfunn med små forskjeller. Jeg har bodd i USA, og har sett selv hvordan forskjellene er i land der fellesskapet har trukket seg tilbake og hver og en i større grad er overlatt til seg selv. Vi må ikke komme dit i Norge, og vi må ikke tro at markedet sørger for at alle har det bra. Det trengs politisk styring, og det trengs politikere som kjemper for fellesskapet - og mot at forskjellene mellom folk i Norge skal vokse seg store.

I Hedmark vet folk verdien av sterke fellesskap og små forskjeller. Historisk sett var det store klasseskiller her, og eldre generasjoner vet så altfor godt hvordan dette var. Arbeiderpartiets rolle i norsk politikk er å bekjempe fremvoksende forskjeller, og sørge for at alle har muligheter her i landet. Uansett hvem du er, hvor du bor eller hvor mye du har i lommeboka di.

Jeg har vært aktiv idrettsutøver innenbåde langrenn, skiskyting og friidrett, og har bl.a. konkurrert for Friidrettsklubben Ren-Eng. I 2007 vant jeg sølvmedalje på 3000 meter i ungdomsmesterskapet i Kristiansand, og da jeg studerte i USA konkurrerte jeg for universitetslaget i langrenn i Anchorage. Selv om jeg ikke konkurrerer lenger, liker jeg å løpe og gå på ski og bruker mye tid ute i naturen når jeg ikke er på politiske møter.

Før jeg ble politiker på heltid har jeg hatt ulike jobber, blant annet i landbruket, som gjeter og som journalist.

Bli gjerne bedre kjent med flere av våre kandidater i Hedmark: 

1. kandidat Anette Trettebergstuen

2. kandidat Nils Kristen Sandtrøen

3. kandidat Lise Selnes

4. kandidat Even Eriksen

5. kandidat Bente Aaland

6. kandidat Håvard Sagbakken Saanum